E-bøker kommer

En av ti leste en e-bok i 2011 og en av fire planlegger å lese en e-bok i 2012 viser ny undersøkelse. - Ambisjonen er at de norske bokhandlerne skal være stedet hvor folk handler bøkene sine. Vi har et samfunnsansvar og som oppgave å formidle bredde og kvalitet. Vi veileder leserne til bøkene de kjenner til, men også bøkene de ikke visste om. Slik må det også være i den digitale verden, sier Trine Stensen som er direktør i Bokhandlerforeningen.

I 2011 kjøpte 7 % av befolkingen minst en e-bok og 9 % leste minst en e-bok. Undersøkelsen viser at har man først prøvd en e-bok har man lyst på flere.
- I løpet av 2012 kommer et stort antall e-bøker fra forlagene og det gir oss endelig et godt tilbud til leserne våre. Det gleder vi oss til, sier Stensen.

Fortsatt kjøper 91 % av bokkjøperne bøker i bokhandel og det er det høyeste på 10 år. Fra utlandet ser vi at man fortsetter og kombinere papirbøker med e-bøker. -  Vi skal tilby folk både det de vil ha nå og tilrettelegge for det de vil ha i morgen, sier Stensen.

1 av 10 leste en e-bok i 2011 og 1 av 4 planlegger å kjøpe e-bøker
• 9 prosent av befolkningen leste minst en e-bok i løpet av 2011.
• 25 prosent av befolkningen mener det er ganske eller meget aktuelt å lese e-bøker i løpet av 2012.
• Blant e-bokleserne er det 72 % som mener at det er ganske eller meget sannsynlig at de også kommer til å lese e-bøker i 2012.
• I 2011 leste e-bokleseren gjennomsnittlig 8,6 e-bøker 3 norskspråklige og 5,6 fremmedspråklige.

• I 2011 kjøpte 7 prosent av befolkningen minst en e-bok
• I 2011 kjøpte e-bokkjøperen gjennomsnittlig 6,1 e-bøker 1,4 norskspråklige og 4,7 fremmedspråklige

Undersøkelsen ble presentert på boklovseminaret. Presentasjon finnes her.

For mer informasjon kontakt
Trine Stensen, direktør Bokhandlerforeningen
Tlf. +47 950 60 117
E-post: trine@bokhandlerforeningen.no