Bjørnsonstipendet

26.08.2016

Det tar tid å dyrke frem et forfatterskap, og det er en glede å få løfte frem yngre forfattere det knytter seg betydelige forventninger til.

Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen

Bjørnsonstipendet går til en forfatter det er grunn til å knytte betydelige forventninger til og som fortrinnsvis er i etableringsfasen. Bjørnsonstipendet er Bokhandlerforeningens forfatterstipend, opprettet i samarbeid med Den norske Forfatterforening og Bjørnsonfestivalen i Molde. Det er det litterære råd i Forfatterforeningen som utgjør juryen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen og Bokhandlerforeningen. Stipendet er på kr 25.000 og deles ut under åpningen av Bjørnsonfestivalen.

Bjørnsonstipendet ble første gang delt ut i 1997. Tidligere vinnere av stipendet er blant annet nå kjente og etablerte forfattere som Gunnhild Øyehaug, Carl Frode Tiller,  Johan Harstad, Mirjam Kristensen og Karl Ove Knausgård.

Når deles Bjørnsonstipendet ut?

Bjørnsonstipendet 2016 deles ut 7. september.