Bokhandelens favoritter er klare, her er årets nominasjoner til Bokhandlerprisen

Nominerte til Bokhandlerprisen 2018:

Samuel Bjørk, «Gutten som elsket rådyr», Vigmostad Bjørke

Lars Saabye Christensen, «Byens spor: Maj», Cappelen Damm

Mona Høvring, «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født», Oktober

Maja Lunde/Lisa Aisato: «Snøsøsteren», Kagge

Trude Marstein, «Så mye hadde jeg», Gyldendal

Jon Michelet, «En sjøens helt: Krigerens hjemkomst», Oktober

Lars Mytting, «Søsterklokkene», Gyldendal

Per Petterson, «Menn i min situasjon», Oktober

Linn Skåber, «Til ungdommen», Pitch

Simon Stranger, «Leksikon om lys og mørke», Aschehoug

Dette er bøkene du må lese i år, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen. Bokhandlernes anbefalinger er verdt å lytte til, og lista rommer både spenning, alvor og humor.

Om Bokhandlerprisen
Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Helga Flatland for En moderne familie.

Bokhandlerprisen deles ut 20. november på Litteraturhuset i Oslo

Kontaktinfo: