Bokhandelens favoritter er klare, her er årets nominasjoner til Bokhandlerprisen

04.11.2019

Nominerte til Bokhandlerprisen 2019:

Lisa Aisato, «Livet - illustrert», Kagge

Marie Aubert, «Voksne mennesker», Oktober

Lars Saabye Christensen, «Byens spor: Skyggeboken», Cappelen Damm

Helene Flood, «Terapeuten», Aschehoug

Maja Lunde, «Przewalskis hest», Aschehoug

Nina Lykke, «Full spredning», Oktober

Anne B. Ragde, «Datteren», Oktober

Agnes Ravatn, «Dei sju dørene», Samlaget

Linn Strømsborg, «Aldri, aldri, aldri», Flamme Forlag

Kristin Valla, «Ut av det blå», Kagge

Vil du treffe med julegavene i år, så ta med deg denne lista til bokhandelen. Dette er bokhandelens favoritter i 2019, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen

Om Bokhandlerprisen
Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets bøker og av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur, også barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

Bokhandlerprisen ble delt ut første gang i 1948. Da het den «Takk for boken» og prisen og ble tildelt Sigurd Hoel. Da tradisjonen ble gjenopptatt i 1981, etter tolv års opphold, fikk den navnet «Bokhandlerprisen». I 1998 ble reglene endret slik at Bokhandlerprisen også kan utdeles til forfattere som har fått prisen tidligere, og fra 2008 startet man med nominasjon til Bokhandlerprisen. I fjor gikk prisen til Simon Stranger for Leksikon om lys og mørke.

Bokhandlerprisen deles ut 19. november på Litteraturhuset i Oslo

Kontaktinfo: