Bokhandelens sakprosapriser

15.09.2017

Bokhandlerforeningen deler årlig ut sakprosapriser til forfattere og oversettere. En forfatterpris og en oversetterpris. Prisene er et samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Prisene tildeles lovende forfatter- og oversetterskap som er i etableringsfasen. Vedkommende må ha en ny utgivelse det foregående året for å komme i betraktning. Prisene er på 50 000 hver og dekkes likt av Bokhandlerforeningen og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

God sakprosa på vårt eget språk blir viktigere og viktigere i mengden av alt på engelsk. Vi ønsker at disse prisene skal bidra til å inspirere forfattere og oversettere til å fortsette å skrive, og oversette bøker som gir oss ny innsikt og gjør oss klokere.

Trine Stensen, administrerende direktør i Bokhandlerforeningen.