Bokhandelens forfatterstipend 2016

27.05.2016

 

Kjersti Rorgemoen, Eline Lund Fjæren og Casper André Lugg ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer.

Bokhandlerstipendene er ment som bidrag på veien til flere og sterke utgivelser. Vi trenger stadig påfyll og utvikling av nye stemmer, slike som Kjersti, Eline og Casper, sier Trine Stensen i Bokhandlerforeningen.

Eline Lund Fjæren og Casper André Lugg fikk begge stipend på 60.000 kroner for sine forfatterskap. Om Lund Fjæren skriver juryen at hun viser oss perspektiv, metoder og språk på veien. Juryen omtaler Luggs dikt som avlogga, usporbare dikt som er enkle å lese, men som krever mye av oss.

Kjersti Rorgemoen fikk Bokhandelens forfatterstipend på 200.000 kroner for romanen Håpet og festen (2015). Om Håpet og festen skriver juryen «Situasjonskomikk og samanblanding av tilfeldigheiter og utklekte detaljar av beste sort. Og til ettertanke.»

Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd

 

 

Oslo, 27.05.2016

BOKHANDLERFORENINGEN

Trine Stensen

Administrerende direktør

950 60 117