Boklista uke 3: Én forfatter topper tre av listene 

På boklista for uke 3 er det én forfatter som tar førsteplassen både på boklista for skjønnlitteratur, pocketboklista og e-boklista. 
									
LUKK

Den franske forfatteren Valérie Perrin sto bak det som ble den mestselgende boka i norske bokhandler i 2022. Nå går hun igjen til topps på boklistene med den nye romanen De tre – som får førsteplassen både på boklista for skjønnlitteratur og e-boklista.

Samtidig var fjorårets suksess Å vanne blomster om kvelden den pocketboka som solgte best i norske bokhandler i uke 3.  

To svensker inn på boklista for uke 3 

Blant de andre nykommerne på boklista for uke 3, finner vi to bøker fra svenske forfattere: Jonas Jonasson (forfatteren av blant annet Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant) med Profeten og idioten, og Ia Genberg med Detaljene. Sistnevnte mottok den høythengende Augustprisen for 2022.  

Inn på boklista for uke 3 kommer også den albanske forfatteren Lea Ypi med romanen Fri. Boka handler ifølge forlaget om «hva som skjedde da Europas siste sosialistiske fyrtårn sluknet: hvordan overgangen fra en sosialistisk stat til et fritt marked førte til korrupsjon, kaos og kriminalitet.» 

Her er alle nykommerne på boklista for uke 3 

(Trykk på linkene for å komme til de fullstendige boklistene).    

Skjønnlitteratur voksne: Valérie Perrin: De tre, Ia Genberg: Detaljene, Jonas Jonasson: Profeten og idioten, Lea Ypi: Fri 

Generell litteratur voksne: Ane-Karine Øvrum: Strikk til søtnoser, Jonas Bals: Tillitsvalgt, Daniel J. Siegel: På lag med hjernen, Nina Brochmann: Den nye Gleden med skjeden, Julie Smith: Hvorfor har ingen fortalt meg dette før? 

Barn og ungdom: Simon Mugford: Neymar ruler: Fotballstjerner 

Pocket- og billigbok: Valérie Perrin: Å vanne blomster om kvelden, Abid Raja: Min skyld: En historie om frigjøring, Bernard Minier: Dalen, Josie Silver: En kveld på øya, Aksel Inge Sinding: Selvkritisk: et møte med din indre kritiker 

E-bøker: Jonas Jonasson: Profeten og idioten 

Kriterier og kildegrunnlag for Boklista finner du her. 

Stikkord: