Senterbokhandelen: Gjør litteraturen tilgjengelig for folk

– Jeg synes det er viktig å få frem at all lesing er god lesing, sier Kristin Sæter Kvilhaug (30), som er utdannet litteraturviter og driver Ark-bokhandelen på Sandaker senter.

Bokhandlerforeningen mener: Litteraturen må være fri!

Vi må klare å se kunsten i lys av tiden den er skapt i. En del av sjarmen med Roald Dahl sine bøker – og det som gjør at han fortsetter å være aktuell – er jo nettopp det vågale, frekke og ukorrekte.

En kulturell møteplass i Bø i Telemark

Akademika Bø hadde hele 26 kulturelle arrangementer bare i fjor. – Bokhandelen er en møteplass, sier bokhandler og butikksjef Heidi Kjellsen Bærland.

Litteratur på norsk styrker språket vårt

I dag, 21. februar 2023, er den internasjonale morsmålsdagen. I en tid hvor språket vårt er under press er det særlig viktig å sørge for at vi har en rik litteratur på morsmålet vårt, og at denne når ut til lesere gjennom bibliotek og bokhandel.

Bokhandlerforeningens innspill til statsbudsjettet 2024

I statsbudsjettet 2024 er det nødvendig å satse på litteratur og leselyst blant annet gjennom å øke forfatterstipendene og få på plass en permanent løsning for innkjøpsordningen for skolebibliotek.

Hvor mye selger egentlig en bok?

I løpet av et år selges opp mot 50 000 forskjellige titler i bokhandelen: Noen få i mange tusen eksemplarer, andre bare i noen få. Men hvor mye selger egentlig en “typisk” boktittel? Innlegg i bok365.no.

#PolyPod: Morgendagens bokbransje

Polyteknisk forening har hatt en podcast-serie om morgendagens bransjer. Denne gang var det bokbransjens tur.

Podcast – Litteraturdebatt: Dreper kjendisbøker og «content» kunsten?

Det korte svaret på spørsmålet er - nei. Vi har en imponerende samtidslitteratur og bokhandlere vi kan være stolte av, mener Anne Schiøtz. Hele debatten som fant sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, kan du høre i i denne podcasten.

Høringsinnspill til NOU 2022:9 En åpen og opplyst offentlig samtale

Her er Bokhandlerforeningens høringsinnspill til Ytringsfrihetskommisjonens utredning "NOU 2022:9 En åpen og opplyst offentlig samtale".