Hva mener Bokhandlerforeningen om bokloven – og hvorfor?

Bokhandlerforeningen ønsker seg en enkel lov som gjør at vi kan fortsette å gi leserne et stadig bedre tilbud også i årene som kommer.

Les vårt innlegg i Klassekampen 27.4.22

Ikke begrens bokhandelens mulighet for å gi leserne et stadig bedre tilbud, i hvert fall ikke på en måte det som det verken er dokumentert behov for eller effekt av.

Bokhanderforeningen på Arbeiderpartiets kulturkaffekopp

Betydningen av både fysiske bokhandler og gode digitale tjenester ble tydelig under pandemien.

Bokhandelbesøk av Senterpartiets kulturfraksjon

Tirsdag 15. februar besøkte politikere fra Senterpartiet bokhandelen.

Økt bredde i bokbransjen, men lønnsomheten varierer mye, viser ny rapport

Norske lesere har flere boktitler å velge mellom enn noensinne, men samtidig som forlagene og bokhandlerne leverer på bredde og norsk litteratur, har bøker de siste årene relativt sett blitt mye billigere enn både brød og andre kulturtjenester.

Antall bokhandler har holdt seg stabilt siste tre år

Ved inngangen til det nye året har vi 480 bokhandler i Norge. Tallet har holdt seg stabilt de siste tre årene. I 2021 åpnet 12 nye bokhandler og 11 bokhandler ble lagt ned.

Derfor er den fysiske bokhandelen viktig for litteraturformidling – et eksempel fra Surnadal

Surnadals befolkning på 6000 innbyggere, kjøpte 200 forskjellige fagbøker og 2762 forskjellige titler i almennbokmarkedet i løpet av ett år.

Stortingsrepresentant Tage Pettersen på julebesøk hos Norli Universitetsgata

Tage Pettersen, stortingsrepresentant og medlem i kulturkomiteen, tok seg god tid til et julebesøk og omvisning i Norli Universitetsgata.

Møte med kulturministeren

Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen var invitert til felles møte hos kulturminister Anette Trettebergstuen 30. november.