25 nykommere på Boklista

Bokhøsten er i gang, og det gjenspeiles på Boklista for uke 32.

Dette er bøkene som har solgt mest hittil i sommer

Krim, kunstig intelligens og gaming: Her er noen av titlene som har solgt best i bokhandelen så langt i sommer. 

Dette er de mestselgende krimbøkene hittil i 2023

Vi er et krimelskende folk: Bare i 2022 ble det solgt nesten 350 000 innbundne krimbøker i norske bokhandler. Den mestselgende krimboka så langt i år er Liza Marklunds "Polarsirkelen", mens Horsts og Engers "Slagside" er den mest solgte norske krimboken hittil i 2023.

Økt bredde i salget av norsk lyrikk

I dag er verdens poesidag. I 2022 ble det solgt nesten 1500 forskjellige poesibøker i norske bokhandler, betydelig mer enn bare for noen år siden. På listen over de mestselgende bøkene finner vi en god blanding av kjente folkekjære forfattere og nyere stemmer.

En økning i andelen kvinnelige bestselgende forfattere

Halvparten av forfatterne som hadde bøker på topp 100-lista (mestselgende bøker innenfor norsk skjønnlitteratur og sakprosa) i 2022 var kvinner. Det er en markant økning hvis vi sammenligner ti år tilbake i tid.

Boklistene tilbake på Bok365 – de utvidede listene publiseres hos Bokhandlerforeningen

Bok365 vil igjen publisere Bokhandlerforeningens oversikter over topp 15 solgte bøker i bokhandelen innenfor skjønn- generell og barne- og ungdomslitteratur. De utvidede listene (5x25 titler) publiseres hos Bokhandlerforeningen, og gjøres tilgjengelig her først.

Boklista uke 7: Mange nykommere på barne- og ungdomsboklista

Det er 20 nye titler på boklista for uke 7. Flest nyheter er det på boklista for barne- og ungdomslitteratur.

Boklista uke 6: Disse bøkene solgte best i bokhandelen forrige uke

Det er 13 nye titler på boklista for uke 6. Jojo Moyes holder på førsteplassen på boklista for skjønnlitteratur, mens Jørn Lier Horst hopper opp på førsteplass på barne- og ungdomsboklista.

Boklista uke 5: Russland-bok inn på boklista for uke 5

På boklista for uke 5 kommer den anerkjente russiske forfatteren og regimekritikeren Mikhail Sjisjkin inn med boka “Fred eller krig”. Samtidig tar Jojo Moyes over førsteplassen på boklista for skjønnlitteratur med boka "I dine sko".