– Poesi er den perfekte sjanger for vår tid

21. mars er verdens poesidag. Lyrikk rommer vel så mye som en roman, men går fortere å lese. Det passer særlig godt i vår tid, mener Linda Hove Strand i Tronsmos bokhandel.

Lesetips til samisk litteratur

6. februar er samenes nasjonaldag. Her er bokhandlernes anbefalinger til samisk litteratur.

En finsk og en amerikansk bokhandler på utveksling hos Norli

– Fastpris på bøker – det drømmer vi om! sier de to utenlandske bokhandlerne som er på utveksling hos Norli Universitetsgaten.

Oppstart for nytt kull på Fagskolen for bokbransjen!

Forrige uke var det semesterstart på Fagskolen for bokbransjen, som i år har flere studenter enn på lenge. Mange av studentene søker større faglig kompetanse for jobb i blant annet bokhandel. De gleder seg til et intenst år fullspekket med inspirasjon og kunnskap. Gjennom Fagskolen får de et solid dypdykk i bransjen.

Fri Bokhandel feirer 25år!

Siden 1998 har Fri Bokhandel vært en sammenslutning for de små og mellomstore bokhandlene landet rundt. Men hva er det viktigste med Fri Bokhandel, og hvordan er det å drive en fri bokhandel i dag? Vi har spurt noen entusiastiske bokhandlere om deres erfaringer.

Senterbokhandelen: Gjør litteraturen tilgjengelig for folk

– Jeg synes det er viktig å få frem at all lesing er god lesing, sier Kristin Sæter Kvilhaug (30), som er utdannet litteraturviter og driver Ark-bokhandelen på Sandaker senter.

En kulturell møteplass i Bø i Telemark

Akademika Bø hadde hele 26 kulturelle arrangementer bare i fjor. – Bokhandelen er en møteplass, sier bokhandler og butikksjef Heidi Kjellsen Bærland.

Bokhandelen er viktig fordi man ser det litterære mangfoldet fysisk

– Jeg prøver å si til kundene at de må gjøre en liten jobb med å velge ut hvilken bok de skal lese, sier bokhandler Andreas Søvik Helgeberg, som understreker at den fysiske bokhandelen fremdeles er viktig for å vekke leselyst og spre litteratur i befolkningen.

ARKs Barnebokpris: Når barna får bestemme boken

ARKs Barnebokpris tar barnas stemme og leselyst på alvor. Prisen har blitt delt ut i 20 år, og i juryen sitter 10 000 barneskoleelever fra hele landet. – Ved å gi en pris til barnebøkene ønsker vi å vise hvor viktig det er å skrive bøker for barna, sier Emilie Jarto i ARK.