Hilde Rød-Larsen, Halvard Hølleland, Arne Henning Årskaug og Kristine Rui Slettebakken får bokhandelens forfatterstipender 2023

Utdelingen skjer på Litteraturfestivalen på Lillehammer 24. mai klokken 1400. Stipendene deles ut av Bokhandlerforeningen i samarbeid med Den norske Forfatterforening og Norske barne- og ungdomsbokforfattere.

Får Rivertonprisen for tredje gang

Torkil Damhaug får Rivertonprisen 2022 for krimromanen "Hund uten grav". Det betyr at han blir den første forfatteren som har mottatt prisen tre ganger. Prisen ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo 30. mars.

Her er de nominerte til Rivertonprisen

Torkil Damhaug, Myriam H. Bjerkli, H. S. Palladino, Johan Høst og Ingrid Berglund er de nominerte til Rivertonprisen for bokåret 2022. Prisen deles ut torsdag 30. mars på Litteraturhuset i Oslo.

Disse får Kritikerprisen 2022

Litteraturkritikerprisene for bokåret 2022 ble delt ut på Litteraturhuset i Oslo i dag, torsdag 2. mars. Her er en oversikt over vinnerne.

Bokhandlerprisen 2022 til Zeshan Shakar

Zeshan Shakars "De kaller meg ulven" er stemt frem som årets beste bok av landets bokhandlere. – Det er virkelig en ære.

Bokhandlernes omtaler av de nominerte til Bokhandlerprisen

I morgen, 22. november, deles Bokhandlerprisen ut på Litteraturhuset i Oslo kl. 13.00. Her er bokhandlernes omtaler av de nominerte bøkene.

Bokhandelens favoritter er klare: Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2022

Nå skal Bokhandlerprisen 2022 stemmes frem – disse tror bokhandlerne vinner

I dag åpner første stemmerunde for Bokhandlerprisen 2022. Vi har tatt en prat med to av landets bokhandlere for å se hvem de tror og håper blir stemt frem som favoritter. – Det er en relativt kvinnedominert liste fra meg, sier Elin Urke i ARK Beyer.

NBU 75 år – vi gratulerer!

Denne uken feirer Norske barne- og ungdomsbokforfattere 75 år i bransjen. Vi gratulerer dem med jubileet, og øker Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend fra 40 000 til 60 000 kroner.