Bokhandlerprisen 2022 til Zeshan Shakar

Zeshan Shakars "De kaller meg ulven" er stemt frem som årets beste bok av landets bokhandlere. – Det er virkelig en ære.

Bokhandlernes omtaler av de nominerte til Bokhandlerprisen

I morgen, 22. november, deles Bokhandlerprisen ut på Litteraturhuset i Oslo kl. 13.00. Her er bokhandlernes omtaler av de nominerte bøkene.

Bokhandelens favoritter er klare: Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2022

Nå skal Bokhandlerprisen 2022 stemmes frem – disse tror bokhandlerne vinner

I dag åpner første stemmerunde for Bokhandlerprisen 2022. Vi har tatt en prat med to av landets bokhandlere for å se hvem de tror og håper blir stemt frem som favoritter. – Det er en relativt kvinnedominert liste fra meg, sier Elin Urke i ARK Beyer.

NBU 75 år – vi gratulerer!

Denne uken feirer Norske barne- og ungdomsbokforfattere 75 år i bransjen. Vi gratulerer dem med jubileet, og øker Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend fra 40 000 til 60 000 kroner.

Odd Eirik Sætre Færevåg tildeles Bjørnsonstipendet 2022

Årets Bjørnsonstipend går til haugesunder Odd Eirik Sætre Færevåg. Stipendet er på 25 000, og ble delt ut ved åpningen av Bjørnsonfestivalen i dag kl. 15.00. – Stipendet er ei lommelykt retta mot bøkene mine, sier forfatteren om tildelingen.

7 millioner bokhandler-kroner er blitt utdelt til over 100 forfattere

Hvert år deler Bokhandlerforeningen ut 435 000 tusen kroner fordelt på 6 stipender. Med de fem stipendene som ble utdelt under årets Litteraturfestival på Lillehammer, så rundet vi utdeling av stipend til over 100 forfattere.

Bokhandelens forfatterstipend 2022 går til Maria Dorothea Schrattenholz, Eirik André Skrede og Svanhild Amdal Telnes

Vi gratulerer Schrattenholz, Skrede og Telnes med Bokhandelens forfatterstipend 2022! Stipendene deles ut av Bokhandlerforeningen i samarbeid med Den norske Forfatterforening, og ble delt ut på Litteraturfestivalen på Lillehammer i dag.

Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend 2022 går til Marianne Gretteberg Engedal

Mottakeren av årets stipend hadde aldri sett for seg at hun skulle bli forfatter. – Jeg hadde kanskje tenkt tanken at jeg kunne illustrere en barnebok en gang i løpet av livet, men ikke at jeg skulle forfatte selv, sier Engedal, som blant annet er kjent for Instagram-profilen “Skinkeape”.