Boklista uke 39: Utskiftninger i toppene og juleforberedelsene begynner

Høstferien er i gang, men på boklista for uke 39 er det alt annet enn stille. På flere av listene er det utskiftninger i toppene - med én forfatter som både får og mister førsteplassen.
									
LUKK

Nederst i saken finner du alle nykommerne på boklista denne uka. 

God høst for Horst 

Det er mange nyheter på boklista for skjønnlitteratur uke 39. På fjerdeplass kommer Agnes Ravatns inn med sin siste roman, Gjestene, og litt lenger nede finner vi den allerede kritikerbejublede dikt-debuten til Carl Frode Tiller: Det framande landet. 

Også førsteplassen på boklista for skjønnlitteratur byttes ut. Nesbøs Blodmåne har ligget uforstyrret på topp siden den kom i salg, men må nå vike for en annen norsk krim. Jørn Lier Horsts siste bok i serien om William Wisting, Forræderen, går rett til topps både på boklista for skjønnlitteratur og e-boklista. Samtidig ligger forfatteren fremdeles inne med hele tre titler på barneboklista. Det er altså ingen tvil om at Horst har en god bokhøst.

									
LUKK
Camilla Brinck tar førsteplassen på barne- og ungdomsboklista for uke 39.

Barne- og ungdomsboklista: Tre norske seriebøker på seierspallen 

På barneboklista er det likevel Horst som må gi ifra seg førsteplassen. Her er det Camilla Brinck som kommer inn med femte bok i serien om Musse og Helium: Den siste kampen. Med dette havner Horsts Operasjon Gulltann på andreplass, etterfulgt av nykommer 2+2=5: Ada og Andrine: 2. Dermed går alle palleplassene på barneboklista for uke 39 til norske seriebøker.  

Også Maia Lunde kommer inn på barneboklista for uke 39. Kvitebjørn er en illustrert gjendiktning av det norske folkeeventyret. Litt lenger nede finner vi Simon Mungford med fotballboken Haaland ruler, som kommer inn som den andre Haaland-boka på barneboklista denne høsten.

Jula kommer tidlig på boklistene 

Det er oktober, og ingen tvil om at mørkere tider er i vente. Kanskje er det også på tide å forberede seg til jul – i alle fall om vi skal tro boklistene.  

Blant nykommerne på boklista er det nemlig hele fire nye julebøker. Av skjønnlitteratur kommer Jenny Colgans Jul på øyas hotell inn på e-boklista, mens Tracy Rees´ Juleønsket får en plass på pocketlista. På lista for generell litteratur finner vi både Jul i Hagebyen og Jul med Frida.

									
LUKK
Hele fire julebøker kommer inn på boklista for uke 39

Nok en krigsbok på boklista for generell litteratur

Men det er også alvor på boklista for generell litteratur. Forrige uke kom hele tre krigsbøker inn på lista- hvor av en var Cecilie Hellestveits bok om Russlands pågående krig mot Ukraina.

Denne uken får hun selskap av Aage Storm Borchgrevink med Krigsherren i Kreml: Putin og hans tid. Dagbladet gir boka en sekser, og beskriver den som «Hyperaktuell, skremmende og velskrevet.»

Her er alle nykommerne på boklista for uke 39 

Trykk på linkene for å komme til de fullstendige boklistene.  

Skjønnlitteratur voksne: Jørn Lier Horst: Forræderen, Agnes Ravatn: Gjestene, Camilla Läckberg / Henrik Fexeus: Sekten, Ørjan N. Karlsson: Det siste stykket hjem, Axel Frønes: Hilsen pappa, Carl Frode Tiller: Det framande landet 

Generell litteratur voksne: Eyvind Hellstrøm / Anita Rinnan: Hellstrøms hemmeligheter fra havet, Elisabeth Le: Alt asiatisk 2, Aage Storm Borchgrevink: Krigsherren i Kreml: Putin og hans tid, Tore Rem: Olav V: Ensom majestet: 1946-1991, Victoria Dam: Jul i hagebyen, Helle Øder Valebrokk: Litt av alt: Små retter til alle slags måltider, Øystein Morten: Eirik Raude, Frida Anker Kulmus : Jul med Frida,  

Barn og ungdom: Camilla Brinck, Den siste kampen: Musse & Helium: 5, Ada Hegerberg m.fl. 2+2=5: Ada og Andrine: 2, Maja Lunde: Kvitebjørn, Simon Mugford, Haaland ruler 

Pocket- og billigbok: Åsa Larsson: Fedrenes misgjerninger, Tracy Rees: Juleønsket, Harlan Coben: Win 

E-bøker: Jørn Lier Horst: Forræderen, Agnes Ravatn: Gjestene, Aage Storm Borchgrevink: Krigsherren i Kreml: Putin og hans tid, Cecilie Hellestveit: Dårlig nytt fra Østfronten, Bjørn A. Bull-Hansen: Kongens fall: Jomsviking: 5, Jenny Colgan: Jul på øyas hotell 

Kriterier og kildegrunnlag for Boklista finner du her. 

Stikkord: