Disse bøkene lå flest uker på Boklista 

Fra 1. mai viser Boklista kun nye bøker utgitt i 2024. Vi har tatt et tilbakeblikk og laget en oppsummering over hvilke titler som har vært mest synlige på boklistene i 2023 og 2024. 
									
LUKK
Torkil Færø’s Pulskuren har ligget sammenhengende på boklista i 69 uker. Foto: Lina Hindrum.

Flest uker på boklista

Torkil Færø’s Pulskuren (Cappelen Damm) kom inn på Boklista allerede første uken i januar 2023. Boka har ligget i øvre sjikt på alle boklistene siden den utkom. I alt har den ligget sammenhengende på Boklista i 69 uker av av 69 mulige. 

Fire andre 2023-titler har også ligget sammenhengende på Boklista siden de utkom; Thomas Korsgaard Hvis det skulle komme et menneske (61 uker, Bonnier Norsk Forlag), Inga Strümke Maskiner som tenker (53 uker, Kagge), Lars Mytting Skråpånatta (33 uker, Gyldendal) og Marit Kolby, Kokeboka (29 uker, Frisk). 

Godt synlig, med kun få opphold, har også Anne Sverdrup-Thygeson vært, med Skogen (35 uker, Kagge), Tore Renberg Lungeflyteprøven (33 uker, Oktober), Lucinda Riley Atlas (32 uker, Cappelen Damm), Odd Karsten Tveit Palestina (30 uker, Kagge), og Oliver Lovrenski, Da vi var yngre (28 uker, Aschehoug). 

Mange av disse vil vi nok få gjensyn med på pocket- og billigboklista utover året, og noen har allerede utkommet.

Flest uker på 1. plass

Valérie Perrin Å vanne blomster om kvelden ble utgitt tidlig i januar 2023 og er i en klasse for seg; Hele 28 ganger toppet hun den skjønnlitterære listen i 2023-2024. 

På generell litteratur var det Inga Strümke Maskiner som tenker som toppet desidert flest ganger. På forsommeren kom den susende inn rett til topps, og ble liggende på 1. plass gjennom hele sommeren og utover høsten, totalt 17 uker.   

Lucinda Riley/Harry Whittaker toppet den skjønnlitterære lista med Atlas i 11 uker. Lars Mytting, Skråpånatta, og Thomas Korsgaard, Hvis det skulle komme et menneske, og Jojo Moyes, I dine sko, har hatt 9 topplasseringer hver. 

På barne- og ungdomsbokboklista hadde Bjørn F. Rørvik Bukkene Bruse og julenissen (Cappelen Damm) 11 topplasseringer, godt etterfulgt av Victor Sotberg med Edelmot (Egmont) med 8. 

Stort mangfold av bestselgere

I alt har 1048 forskjellige titler har vært innom Boklista i perioden (bokgruppe 3-5; skjønnlitteratur, sakprosa, barn- og unge og pocket).  183 titler var innom Boklista kun en gang i 2023. 

Endring fra 1. mai

De ukentlige boklistene presenterer kun salget av nye bøker med fastpris. Fra første 1. mai vil boklista derfor kun vise salget av bøker utgitt i 2024. Boklista følger bokloven med rullerende fastpris (12 måneder fra utgivelsestidspunktet per format). Det vil si at en bok maks kan ligge 52 uker på Boklista. Dette støtter også opp under formålet med boklistene, å synligjøre hvilke nye bøker og forfattere som til enhver tid preger det litterære nyhetsbildet. 

Kriterier for boklista finner du her>

 

 

Stikkord: