En av dem skrev årets beste krim

Dette er de nominerte til Rivertonprisen 2024. Vinneren kåres 14. mars.
									
LUKK

To kvinner og fire menn er nominert til Rivertonprisen 2024. Prisen – Den gylne revolver – går hvert år til forfatteren av årets beste norske kriminallitterære arbeid.

Blant årets nominerte er krimdronningene Anne Holt og Karin Fossum, og Norges mestselgende forfatter Jørn Lier Horst. Alle tre er tidligere vinnere av Rivertonprisen.

Veteranene holder stand

Tretti år etter at hun vant Rivertonprisen for Salige er de som tørster, er Anne Holt nominert for Tolv utemte hester. Det er Holts tolvte roman om den utradisjonelle etterforskeren Hanne Wilhelmsen.

Karin Fossum har to Rivertonpriser fra før. Hun vant for Helvetesilden i 2015, og Se deg ikke tilbake i 1996. Nå er hun nominert for Farvel, Farah Diba. Det er tredje bok i serien om etterforsker Eddie Feber.

Også Jørn Lier Horst er en tidligere prisvinner. Han fikk Rivertonprisen i 2013 for Jakthundene. Årets nominasjon er for boka Offer, som Horst har skrevet sammen med Thomas Enger.

To kan vinne for første gang

Ingar Johnsrud kan vinne sin første Riverton. Han er nominert for den politiske samtidsthrilleren Patrioter.

Siste mann på nominasjonslista er Nikolaj Frobenius med Utryddelsen. Det er ti år siden sist Frobenius ble nominert, i 2014 for Mørke grener. 

Tradisjonsrik pris

Rivertonprisen er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Den norske Forleggerforening og Bokhandlerforeningen. Prisen ble delt ut for første gang i 1972.

Rivertonprisen deles ut på Norli Universitetsgata torsdag 14. mars, 2024, kl.12:00 – 13:00.