Forfatterstipend til Liv Mossige, Frederik Svindland og Tina Åmodt

Bokhandelen delte ut 320.000 stipendkroner – Stipendene ble delt ut under Litteraturfestivalen på Lillehammer.
									
LUKK
Fra venstre: Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen, og forfatterne Tina Åmodt, Frederik Svindland og Liv Mossige

Liv Mossige, Frederik Svindland og Tina Åmodt ble tildelt Bokhandelens forfatterstipend under Litteraturfestivalen på Lillehammer i dag.

new tab

Tre forfattere, tre stemmer – ulike og unike – får stipend for å holde frem skrivingen. Mossige, Svindland og Åmodt er tre forfattere vi venter å høre mer til i årene som kommer, sier Trine Stensen, direktør i Bokhandlerforeningen.

Liv Mossige (f. 1978) fikk Bokhandelens forfatterstipend på 200.000 kroner. Mossige er fra Akershus, og bor i Oslo. Hun debuterte i 2014 med romanen Tyskland, og Armauer (2018) er hennes andre bok. Om stipendvinneren skriver juryen «Mossiges prosa er alt annet enn fremstillende og omstendelig, snarere er den språkorientert og poetisk fortettet. Liv Mossige er en forfatter som med sine to første bøker bryter stein så vel i språket som i eksistensen».

Frederik Svindland (f. 1985) ble født i Bergen og vokste opp i Porsgrunn. Han fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Han er tidligere elev ved Forfatterskolen i Bø, og debuterte med romanen Pelargonia i 2016. I 2018 kom Engelsk tåke. Om stipendvinneren skriver juryen: «De to bøkene Frederik Svindland har gitt ut så langt vitner om en kunstnerisk integritet og en språklig begavelse utenom det vanlige».

Tina Åmodt (f. 1985) er født på Askøy og bosatt i Oslo. Hun fikk Bokhandelens forfatterstipend på 60.000 kroner. Hun debuterte med Anleggsprosa (2010) som vakte stor begeistring blant lesere og kritikere. I 2014 kom romanen Det blir aldri lyst her, og Doris (2018) er hennes siste utgivelse. Om bøkene til Åmodt skriver juryen: «Tina Åmodt viser med sine tre bøker at hun er en forfatter som både kan fortelle en historie og ta hånd om de poetiske virkemidlene i språket».

 

Bokhandlerforeningens forfatterstipend skal gå til forfattere i etableringsfasen. Juryen består av Forfatterforeningens litterære råd.

 

Klikk her for høyoppløselig bilde av Liv Mossige (Foto: Anna-Julia Granber)

Klikk her for høyoppløselig bilde av Frederik Svindland (Foto: Anna-Julia Granber)

Klikk her for høyoppløselig bilde av Tina Åmodt (Foto: Mariell Øyre)

 

BOKHANDLERFORENINGEN

Trine Stensen

Adm. direktør

950 60 117