Bokhandlere klare for Mammutsalget

Årets Mammut braker løs mandag 19. februar, men forhåndssalget er allerede i gang. Bokhandlere over hele landet er klare.
									
LUKK
SPENT: Butikksjef Johanne Engstrøm Nistad ved Ark Egertorget gleder seg til første Mammutsalg i nyoppusset butikk.

– Vi er kjempespente. Mammut er viktigere enn noen gang, sier Johanne Engstrøm Nistad, butikksjef ved Ark Egertorget.  

– Mammutsalget bidrar til at folk kan kjøpe litteratur uansett hva slags økonomisk situasjon de er i. Vi håper barnehager og skoler vil benytte anledningen, og at mange vil kjøpe bøker som de kan gi i gave.   

Hun har et sterkt engasjement for barnelitteratur, og ønsker å bidra til at barn leser mer.  

– Forhåpentligvis gjør Mammut at folk kjøper en bok ekstra til å ha i bokhyllen hjemme eller gi bort. Ingen blir gode lesere uten tilgang på bøker, mener hun.  

Første Mammut i ny butikk 

Arks storstue på Egertorget midt i Oslo ble totaloppusset i fjor og nyåpnet 30. november. Butikksjefen gleder seg til å vise frem Mammut i ny butikk. De skal gjøre mer ut av salget i år.  

– Det skal bugne av bøker når kundene kommer ned trappa og inn i butikken. Vi skal vise frem det brede utvalget og de gode prisene, sier butikksjefen.  

I år har Mammutsalget nesten 760 titler fra 44 forlag med gjennomsnittlig rabatt på over 50 prosent. Salget starter mandag 19. februar, men forhåndssalget startet to uker før.  

Forhåndssalget i gang 

De første bestillingene til Ark kom med det samme forhåndssalget åpnet, forteller butikksjefen. Men det er ennå for tidlig å si noe om hvilke bøker som kommer til å selge bra.  

– Av erfaring ser vi allerede på Mammutsalgets første dag at noen bøker «tar av». Da må vi bare kaste oss rundt og forsøke å få tak i flere. Det er like spennende hvert år hvilke bøker det blir, sier Nistad.    

Strikk selger på Tynset  

Siri J. Strømmevold er daglig leder av Tynset Bokhandel. Hun tror bøker for yngre barn vil selge godt på årets Mammut, slik de pleier.  

– Ellers er strikkebøker veldig populære hos oss. Og hagebøker. Vi må jo tro og håpe at våren kommer i år også, ler hun.  

Tidligere pleide hun å selge mye krim på Mammut, men ikke lenger.  

– Nå tør jeg knapt ta inn krimbøker. Derimot har jeg satset friskt og bestilt Septologien av Jon Fosse, sier Strømmevold. 

Forventningsfullt i Steinkjer   

I Steinkjer gleder bokhandler Gjertrud Holand seg mer til årets Mammut enn hun har gjort på flere år.  

– Det er så mange fine bøker på salg, og jeg håper kundene vet å benytte seg av tilbudene, sier hun.  

Også i Steinkjer bokhandel er det barnebøker som selger aller mest, med biografier og historiebøker på plassene bak.  

– Det fine med Mammutsalget er at vi kan tilby mange forskjellige bøker på tilbud samtidig, fastslår Holand.