Del en bok på Verdens bokdag 23. april

Spre leseglede! Bli med å markere Verdens bokdag tirsdag 23. april. Del et bilde av deg selv og boka du mener alle MÅ lese.

– Poesi er den perfekte sjanger for vår tid

21. mars er verdens poesidag. Lyrikk rommer vel så mye som en roman, men går fortere å lese. Det passer særlig godt i vår tid, mener Linda Hove Strand i Tronsmos bokhandel.

Disse bøkene skrevet av kvinner solgte mest i fjor

Sakprosa dominerer lista over mestselgende bøker skrevet av kvinnelige norske forfattere i 2023. Den første romanen er «Gjentakelsen» av Vigdis Hjorth, på åttende plass.

Mammut gir solid økning i boksalget

En solid økning sammenlignet med i fjor, er fasit etter Mammutsalgets første uke. De tre bøkene som selger aller mest er "Blodmåne" av Jo Nesbø, "De uverdige" av Roy Jacobsen og "Kniven i ilden" av Ingeborg Arvola.

Mammutsalget trekker folk til bokhandelen

Bokhandlere er fornøyde med årets Mammut så langt. – Vi er positivt overrasket, sier Andreas Vollan, bokansvarlig i Ark Brunhjørnet i Trondheim.

Årets Mammutsalg er i gang

Mandag 19. februar starter årets største boksalg. Bokkunder over hele landet kan velge mellom rundt 760 titler fra 44 forlag med gjennomsnittlige rabatt på over 50 prosent.

Lesetips til samisk litteratur

6. februar er samenes nasjonaldag. Her er bokhandlernes anbefalinger til samisk litteratur.

Bokhandlere klare for Mammutsalget

Årets Mammut braker løs mandag 19. februar, men forhåndssalget er allerede i gang. Bokhandlere over hele landet er klare.

Bokhandelens omsetning økte i 2023

Bokhandelen omsatte for nærmere 4,3 milliarder kroner i 2023. Det er 3,6 prosent mer enn året før. Men på grunn av økte kostnader, går lønnsomheten ned.