Oppstart for nytt kull på Fagskolen for bokbransjen!

Forrige uke var det semesterstart på Fagskolen for bokbransjen, som i år har flere studenter enn på lenge. Mange av studentene søker større faglig kompetanse for jobb i blant annet bokhandel. De gleder seg til et intenst år fullspekket med inspirasjon og kunnskap. Gjennom Fagskolen får de et solid dypdykk i bransjen.

Merkurbok gir inspirasjon og kunnskap

Denne uken mottok flere bokhandlere bevis på at de har gjennomført Merkurbok sitt utvekslings- og kompetanseprogram. – Merkurbok gir inspirasjon til å fortsette som distriktsbokhandler, sier Lena Bye Rødseth som driver Memo Myre i Nordland.

Fri Bokhandel feirer 25år!

Siden 1998 har Fri Bokhandel vært en sammenslutning for de små og mellomstore bokhandlene landet rundt. Men hva er det viktigste med Fri Bokhandel, og hvordan er det å drive en fri bokhandel i dag? Vi har spurt noen entusiastiske bokhandlere om deres erfaringer.

ARKs Barnebokpris: Når barna får bestemme boken

ARKs Barnebokpris tar barnas stemme og leselyst på alvor. Prisen har blitt delt ut i 20 år, og i juryen sitter 10 000 barneskoleelever fra hele landet. – Ved å gi en pris til barnebøkene ønsker vi å vise hvor viktig det er å skrive bøker for barna, sier Emilie Jarto i ARK.

Deler erfaringer på tvers av landegrenser: Bokhandlerutveksling hos Norli Universitetsgata

De siste ukene har Norli Universitetsgata tatt imot to utenlandske bokhandlere på utvekslingsprogram. – Å være vertskap for bokhandlere fra andre land gir oss en kjempegod mulighet til å dele erfaringer og kompetanse på tvers av landegrenser, sier Marianne Doxrud, HR- og Kommunikasjonssjef i Norli.

Nå starter Norges største lesekonkurranse for grunnskolen!

Mandag 12. september gikk startskuddet for Norli Junior Lesekonkurranse. Lærere rapporterer om betydelig økt i lesing og varig forbedring på språktester hos elever som har deltatt i konkurransen tidligere. - Dette synliggjør noe av det viktige arbeidet bokhandelen gjør for å rekruttere nye lesere, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.

Generasjon #booktok: Unge voksne leser mer, viser ny svensk undersøkelse

I Sverige leser unge voksne nå mer enn andre voksne, ifølge en undersøkelse ved Gøteborgs Universitet. Forskerne kobler økningen til TikTok-fenomenet #booktok og andre bok-trender i sosiale medier.

Å drive selvstendig bokhandel er verdens koseligste jobb – men man får aldri egentlig fri

– Det er ingen tvil om at jeg heier ekstra på de som prøver å gjøre noe eget. Jeg håper bare at det er rom for disse også i fremtiden, sier Kirsti Myrvold. Sammen med broren Lars driver hun Kristiansands eldste bokhandel, Berges Bokhandel.

Lesemuskelen må trenes opp på lik linje med andre muskler

Mange av oss har store ambisjoner om å lese mye i feriene – og komme oss gjennom alle bøkene vi ikke har fått lest resten av året. Bokhandler Camillas tips er å senke ambisjonene et par hakk: – Du trenger ikke starte med Tolstoj med en gang. Det frister jo mer med gjentakelse hvis man bedriver lystlesing enn pliktlesing!