Boklista uke 32: Trilogier, seriebøker og meningen med livet

Da er boklista for uke 32 ute! Blant nykommerne er en rekke trilogi- og seriebøker, og på boklista for generell litteratur finner vi intet mindre enn syv meninger med livet.
									
Boklista uke 32
LUKK
Boklista uke 32

Meningen med livet er på boklista for generell litteratur 

Det er hele åtte nykommere på boklista for generell litteratur i uke 32. Thomas Hylland Eriksens Syv meninger med livet går rett inn på fjerdeplass, og sikrer seg samtidig en plass på e-boklista. I sakprosaboken gir professoren i sosialantropologi syv forskjellige svar på spørsmålet om hva som er meningen med livet. Boken har fått gode, om ikke overveldende, kritikker av blant andre NRK, Aftenposten og Dagbladet. 

Tore «på sporet» Strømøy går til topps på boklista for barn og unge 

Jørn Lier Horst har ligget trygt på toppen av boklista for barn og unge i hele sommer med bøkene  Jakten på campingkongen og Operasjon Ninja. Denne uken må han imidlertid nøye seg med tredjeplassen. Tore Strømøy – mest kjent fra tv-programmet Tore på sporet – kom forrige ut med boka Jakten på Den spanske juvel, som nå har gått rett til topps på boklista for barn og unge.

Jakten på Den spanske juvel er Strømøys andre barnebok, og handler om Jakob og arkeolog-pappaen hans som blandes inn i en intens jakt på «Den spanske juvel»; en mystisk gullfigur med magisk kraft. Strømøy har selv uttalt at han håper boka kan bli starten på en serie lignende bøker.

Seriebøker og trilogier dominerer blant nykommerne 

Den spanske juvel er langt fra den eneste serieboka som debuterer på boklista denne uka. Av de syv nykommerne på eboklista, er tre seriebøker, og ytterligere tre inngår i trilogier eller lover i alle fall en oppfølger. Blant de sistnevnte finner vi Haugianerne: Enevelde og undergrunn av Trygve Riiser Gundersen. Jan Grue kommer også inn med romanen Prøve og feile. Grue har fått strålende kritikker for boka, som er en avslutting på en trilogi om funksjonshemming og sårbarhet.  

Sist, men ikke minst, går andreplassen på e-boklista til Kniven i Ilden, første bok Ingeborg Arvolas i trilogi Ruijan rannalla/Sanger fra ishavet. Arvola debuterte på boklista for skjønnlitteratur forrige uke, og denne uken gjør hun det enda bedre, når hun samtidig rykker opp på andreplass boklista for skjønnlitteratur. 

Her er alle nykommerne på boklista for uke 32 

Trykk på linkene for å komme til de fullstendige boklistene. 

Skjønnlitteratur voksne: Geir Tangen: La alt håp fare, Håkan Nesser: Sjakk under vulkanen, Jan Grue: Prøve og feile, og Kjartan Fløgstad: Habeas corpus. 

Generell litteratur voksne: Christina Gjertsen: Strikk fra nord, Thomas Hylland Eriksen: Syv meninger med livet, Ole Petter Hjelle, Det digitale dopet, Jan Ove Ekeberg, Vikingtiden på 200 sider, Merete Løvoll Rønneberg, Opptur ytre Sunnmøre, Pål Ringholm, Rik på gjeld, Torolf E. Kroglund, Historien om båten, Arve Sandal, Firda: Meir enn ein skule i 100 år. 

Barn og ungdom: Tore Strømøy: Jakten på Den spanske juvel, Traktor: Med ratt til å snurre på, David Walliams: Kodenavn Bananas, Vi jobber sammen!: Paw patrol 

Pocket- og billigbok: Ildefonso Falcones, Sjelemaleren, Johanna Mo, Skyggeliljen 

E-bøker: Ingeborg Arvola, Kniven i ilden, Inger Harriet Hegstad, Storgårdsbesøk: Emma & Johannes: 26, Jan Grue, Prøve og feile, Yvonne Andersen, Lomskriket: Årringer: 62, Thomas Hylland Eriksen, Syv meninger med livet, Trygve Riiser Gundersen, Haugianerne: Enevelde og undergrunn, Torill Thorup, Renkespill: Livet på Solhaug: 31 

Kriterier og kildegrunnlag for Boklista finner du her. 

Stikkord: