Boklista uke 37: Stabilt på skjønnlitteratur, men mye utskiftninger på boklista for generell litteratur

På boklista for uke 37 er det lite endringer i skjønnlitteratur, men mange nye titler på lista for generell litteratur. På topp blant nykommerne ligger Frode Kristoffersen og Kjetil Hatlebrekke med boka "Etterretning – Fra innsiden av den norske Etterretningstjenesten".
									
LUKK

Fra nøkkelpersoner i den norske etterretningstjenesten

På boklista for generell litteratur er det store utskiftninger også denne uka, hvor hele 12 av de 25 titlene er byttet ut. På topp blant nykommerne ligger Frode Kristoffersens og Kjetil Hatlebrekkes Etterretning – Fra innsiden av den norske Etterretningstjenesten.

Både Kristoffersen og Hatlebrekke har nøkkelposisjoner i den norske Etterretningstjenesten, og i boka forsøker de ifølge forlaget å fortelle hva etterretning handler om, og ta leseren «med inn i en verden preget av hemmelighold».

– Det har hatt sin pris å ha denne jobben. Deler av livet vårt forblir fremmed for de nærmeste. Det er en påkjenning. Og det har vært spesielt belastende ikke å kunne presentere seg som et fullverdig menneske, uttalte Hatlebrekke til Aftenposten i et intervju forrige uke.

Influenser-innrykk på boklista for generell litteratur

Blant de andre nykommerne på boklista for generell litteratur er det ellers en overvekt av influenser-bøker. Fem av de nye titlene er skrevet av eller om personer som har store følgerskarer i sosiale medier. Her finner vi blant annet Ingeborg Senneset med andreboka Ordbok om overlevelse og Linnea Løtvedt med Den usynlige angsten. Løtvedt har også fått med seg TikTok-psykolog Maria Abrahamsen, som bidrar med fakta og praktiske tips om psykisk helse og livsmestring.

I tillegg har vi Ingvild Grane (@skaperrom) med 100 handlaga gåver, Trine Fløtre-Gansmoe (@floetre) Strikk med Fløtre og Mitt rom: Halvor Bakke (@halvor.bakke) som er ført i pennen av Svein Tore Bergestuen.

Stille på boklistene for skjønnlitteratur og barn og unge

På boklista for skjønnlitteratur holder Jo Nesbø på førsteplassen med Harry Hole-krimmen Blodmåne. Også nedover på lista er lite bevegelse, med unntak av de tre nykommerne Den som drepte helvetes engler (Jan Guillou, 16. plass), Løgnere (Trude Teige, 19. plass) og Eitranes (Lars Ove Seljestad, 21. plass). Enda roligere er det på barneboklista, hvor Ida Tufte Michelsens Alma Freng og Strålemerkene er den eneste nykommeren.

Her er alle nykommerne på boklista for uke 37

Trykk på linkene for å komme til de fullstendige boklistene.   

Skjønnlitteratur voksne: Jan Guillou: Den som drepte helvetes engler, Trude Teige: Løgnere, Lars Ove Seljestad: Eitranes

Generell litteratur voksne: F. Kristoffersen / K. Hatlebrekke: Etterretning, Svein Tore Bergestuen: Mitt rom: Halvor Bakke, Ingeborg Senneset: Ordbok for overlevelse, Trine Fløtre-Gansmoe: Strikk med Fløtre, Reidar Müller: Ild og is: En kort innføring i klimaets historie, Alfred Fidjestøl: Innerst i hjertet har jeg min forstand, Ingvild Grane: 100 handlaga gåver, Linnea Løtvedt: Den usynlige angsten, Kim Hjardar: Audr: Kvinneliv i vikingtid, Camilla Aasen m.fl.: Sidereventyret, J. Gangdal / K. Berg: Kidnappet: Osen-saken fra innsiden, Bent Høie: Uro i koronaens tid

Barn og ungdom: Ida Tufte Michelsen: Alma Freng og strålemerkene

Pocket- og billigbok: Wilbur Smith: Kongenes konge, David Baldacci: Sluttspill, Dinah Jefferies: Krigens døtre, Sarah Pearse: Sanatorium

E-bøker: Camilla Läckberg / Henrik Fexeus: Sekten, Trude Teige: Løgnere, F. Kristoffersen / K. Hatlebrekke: Etterretning, Helga Flatland: Etterklang, Ellinor Rafaelsen: Skjulte tårer: Evelinas drømmer: 22

Kriterier og kildegrunnlag for Boklista finner du her. 

Stikkord: