Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery stiller som julehjelp i bokhandelen 

Fredag 22. desember, klokken 12.00 til 13.00 mønstrer kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery på som julehjelp i Norli Universitetsgata. Stikk innom og få hennes beste tips til bøker til jul!
									
LUKK
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery. Foto: Ilja C. Hendel/KUD

Drømte om å få jobbe i bokhandel

Under utdelingen av Bokhandlerprisen i år, røpet kultur- og likestillingsministeren at hun i mange år hadde en liten drøm om å jobbe i bokhandel. Nå får hun muligheten til å prøve seg!

– Det å være julehjelp er ikke bare enkelt, det stiller store krav til den som skal anbefale og finne den riktige boken til hver enkelt kunde, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen. Det er sporty gjort av statsråden å stille opp på en av årets travleste dager!

Folk kjøper og leser utrolig variert

Selv i julen handler det for bokhandelen først og fremst om bredde. På denne ene dagen i fjor ble det solgt over 2000 ulike boktitler i den bokhandelen der statsråden nå trår til som julehjelp. Av disse solgte cirka 1800 titler i kun ett eller to eksemplarer.

Populær julegave

En undersøkelse gjennomført av Ipsos for DNB, viser at bøker er på 6. plass på nordmenns ti-på-topp- ønskeliste for jul.

– Til tross for tøffere økonomiske tider, så finnes det heldigvis bøker i prisklasser som er levelig for mange. Det store utvalget gjør at det alltid er mulig å finne en personlig gave tilpasset den enkeltes interesser og preferanser, mener Schiøtz.

Stikkord: