Kultur- og likestillingsministeren stilte som julehjelp i bokhandelen og delte sine beste boktips

Statsråden viste seg å være et naturtalent i å anbefale bøker til overraskede og glade kunder.
									
LUKK

Drømte om å jobbe i bokhandel

– Jeg har drømt om å jobbe i bokhandel i mange år, og i dag gikk drømmen i oppfyllelse, sa en begeistret kultur- og likestillingsminister.

– Det er jo noe helt eget over bokhandlene: Stemningen, utvalget og følelsen av å være midt i alt det beste og siste av litteratur. Mange bokhandler er jo også viktige kulturaktører over hele landet, med bokbad, foredrag og festivaler. De er rett og slett uvurderlig i rekruttering av lesere – og at folk har god tilgang til litteratur og leseglede er så viktig for oss i regjeringen. Så det var veldig gøy å møte noen lesere og gi anbefalinger i dag!

Desember er den travleste tiden for bokhandelen, og det var tett med folk i bokhandelen da statsråden mønstret på som julehjelp.

– Det er sporty gjort av kultur- og likestillingsministeren å stille opp på en av årets travleste dager, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.

– Det å jobbe i bokhandelen stiller store krav til den som skal anbefale og finne den riktige boken til hver enkelt kunde, men statsråden viste seg å være et naturtalent i å anbefale bøker til overraskede og glade kunder.  Og det er godt gjort, for i løpet av en dag før jul, selger Norli Universitetsgata gjerne over 2000 forskjellige bøker!

Kulturministeren anbefalte varmt bøker av blant Jon Fosse, Marit Eikemo, Helle Helle, Vigids Hjorth, Oliver Lovrensi, Frank Rossavik og Odd Karsten Tveit. Og røpet at hun håpet å få lest både Fosses Septologien og Gryttens Den dagen Nils Vik døde i løpet av julen.

– Det har vært et godt salg nå i desember. Til tross for tøffere økonomiske tider, så finnes det heldigvis bøker i prisklasser som er levelig for mange. Det store utvalget gjør at det alltid er mulig å finne en personlig gave tilpasset den enkeltes interesser og preferanser, mener Schiøtz.

 

Stikkord: