Sammen om å skape en lesekultur

På et seminar om leselyststrategi den 26. januar, var det stor enighet på litteraturfeltet om behovet for å skape en lesekultur.

Årsoppsummering: Slik var salget i bokhandelen i 2022

En oversikt over bokhandelåret 2022, inkludert antall solgte bøker og titler, salg fordelt på bokgrupper og forlag, bestselgere vs. bredde, bokpriser, omsetning og antall bokhandler per kommune og innbygger.

Bokloven på høring: Her er Bokhandlerforeningens høringssvar

– Bokhandlerforeningen ønsker en boklov velkommen! Men vi advarer sterkt mot å innføre avanseregulering som et «føre-var-tiltak» for å løse et problem man ikke vet finnes, med et virkemiddel man ikke kjenner effekten av, sier Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz.

12 nye bøker inn på boklista i uke 4

Flest nykommere finner vi på listen for pocketbøker og e-bøker.

Boklista uke 3: Én forfatter topper tre av listene

På boklista for uke 3 er det én forfatter som tar førsteplassen både på boklista for skjønnlitteratur, pocketboklista og e-boklista.

#PolyPod: Morgendagens bokbransje

Polyteknisk forening har hatt en podcast-serie om morgendagens bransjer. Denne gang var det bokbransjens tur.

Podcast – Litteraturdebatt: Dreper kjendisbøker og «content» kunsten?

Det korte svaret på spørsmålet er - nei. Vi har en imponerende samtidslitteratur og bokhandlere vi kan være stolte av, mener Anne Schiøtz. Hele debatten som fant sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, kan du høre i i denne podcasten.

Bli med på leselystseminar 26. januar!

26. januar arrangerer litteraturorganisasjonene et seminar om leselyststrategi på Norsk Barnebokinstitutt. Se programmet og meld deg på her. Det vil bli servert lunsj. Deltagelse er gratis.

Boklista uke 2: Jon Fosse til topps på boklista

Det er over tretti nye titler på boklista for uke 2. På toppen av boklista for skjønnlitteratur kommer Jon Fosse med “Kvitleik”.