Hva mener Bokhandlerforeningen om bokloven – og hvorfor?

Bokhandlerforeningen ønsker seg en enkel lov som gjør at vi kan fortsette å gi leserne et stadig bedre tilbud også i årene som kommer.

Boklista uke 32: Trilogier, seriebøker og meningen med livet

Da er boklista for uke 32 ute! Blant nykommerne er en rekke trilogi- og seriebøker, og på boklista for generell litteratur finner vi intet mindre enn syv meninger med livet.

Generasjon #booktok: Unge voksne leser mer, viser ny svensk undersøkelse

I Sverige leser unge voksne nå mer enn andre voksne, ifølge en undersøkelse ved Gøteborgs Universitet. Forskerne kobler økningen til TikTok-fenomenet #booktok og andre bok-trender i sosiale medier.

Salget i bokhandelen i juli er lavere enn i fjor – Kan skyldes konkurranse fra strømmemarkedet

For uke 26-30 ser vi en nedgang på 10% og 76 014 bøker sammenlignet med samme tidsrom i fjor. – Kan skyldes at folk leser mindre, eller at strømmemarkedet går ut over boksalget, foreslår Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz.

Ingeborg Arvola debuterer på boklista for skjønnlitteratur

Boklista for uke 31 er klar, og norske Ingeborg Arvola kommer inn med eposet Kniven i ilden. – En liten del av meg er vant til at bøker ikke blir lagt merke til.

Å drive selvstendig bokhandel er verdens koseligste jobb – men man får aldri egentlig fri

– Det er ingen tvil om at jeg heier ekstra på de som prøver å gjøre noe eget. Jeg håper bare at det er rom for disse også i fremtiden, sier Kirsti Myrvold. Sammen med broren Lars driver hun Kristiansands eldste bokhandel, Berges Bokhandel.

Boklistene er tilbake – og én norsk forfatter starter høsten med et pang

Etter stille sommertider, dukker nye titler igjen opp på boklista. Men førsteplassen er fremdeles ikke til å rikke.

Sommerlista – disse bøkene får bli med på sommerferie

Bokhandlerforeningen har publisert sommerlister med oversikt over hvilke nye bøker som har solgt best i juni - og som dermed kanskje er med på sommerferie i år. Her er bøkene som kommer høyest opp på lista!

Sommer er lesetid

Om sommeren har vi bedre tid til å lese. Det merker også bokhandlene. – Bøker som gikk godt i innbundet før jul, får alltid god fart i pocket om sommeren! De kritikerroste bøkene vi ikke har fått tid til å lese ennå, får også ofte en plass i håndbagasjen, forteller Camilla Karlsen, butikksjef for ARK Oslo Lufthavn.

Salget i bokhandelen første halvår

Antall solgte bøker og titler i bokhandelen første halvår 2022 ligger så vidt over fjoråret.