Ingeborg Arvola debuterer på boklista for skjønnlitteratur

Boklista for uke 31 er klar, og norske Ingeborg Arvola kommer inn med eposet Kniven i ilden. – En liten del av meg er vant til at bøker ikke blir lagt merke til.

Salget i bokhandelen i juli er lavere enn i fjor – Kan skyldes konkurranse fra strømmemarkedet

For uke 26-30 ser vi en nedgang på 10% og 76 014 bøker sammenlignet med samme tidsrom i fjor. – Kan skyldes at folk leser mindre, eller at strømmemarkedet går ut over boksalget, foreslår Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz.

Å drive selvstendig bokhandel er verdens koseligste jobb – men man får aldri egentlig fri

– Det er ingen tvil om at jeg heier ekstra på de som prøver å gjøre noe eget. Jeg håper bare at det er rom for disse også i fremtiden, sier Kirsti Myrvold. Sammen med broren Lars driver hun Kristiansands eldste bokhandel, Berges Bokhandel.

Boklistene er tilbake – og én norsk forfatter starter høsten med et pang

Etter stille sommertider, dukker nye titler igjen opp på boklista. Men førsteplassen er fremdeles ikke til å rikke.

Sommerlista – disse bøkene får bli med på sommerferie

Bokhandlerforeningen har publisert sommerlister med oversikt over hvilke nye bøker som har solgt best i juni - og som dermed kanskje er med på sommerferie i år. Her er bøkene som kommer høyest opp på lista!

Sommer er lesetid

Om sommeren har vi bedre tid til å lese. Det merker også bokhandlene. – Bøker som gikk godt i innbundet før jul, får alltid god fart i pocket om sommeren! De kritikerroste bøkene vi ikke har fått tid til å lese ennå, får også ofte en plass i håndbagasjen, forteller Camilla Karlsen, butikksjef for ARK Oslo Lufthavn.

Salget i bokhandelen første halvår

Antall solgte bøker og titler i bokhandelen første halvår 2022 ligger så vidt over fjoråret.

Boklista for uke 25 – en pekepinn på hva som vil bli mest lest i sommer

Stor variasjon i bøkene som får plass i feriekofferten.

PRIDE i bokhandelen: Det er når vi møter motstand, at det er viktig å markere seg

Litteraturen har potensiale til å gi nye perspektiver og kunnskap, øke kritisk tenkning og bekjempe fordommer. Her spiller bokhandelen en uvurderlig rolle i å samle og tilby et bredt spekter av bøker av, for og om alle. Når utstillinger av skeive titler fortsatt vekker reaksjoner og protester – da vet vi at det betyr noe at de er der.