Sommeren har kommet til bokhandelen

– Jeg tror folk gjerne plusser på et par ekstra bøker, fordi de har ferie og bedre tid til lesing. Ambisjonsnivået er høyt, sier Victoria Bakke ved Norli Universitetsgata om salget i bokhandelen om sommeren.
									
LUKK
Victoria Bakke ved Norli Universitetsgata spår at "Fourth Wing" av Rebecca Yarros vil bli en sommerfavoritt i bokhandelen.

Det er sommer, og for mange betyr det mer tid til lesing – enten det er en pocketbok på stranda, en e-bok på flyet eller en lydbok på bilferie med familien. Det viser seg også i bokhandelen – hvor man gjerne ser en økning i salget fra omtrent midten av juni.  

Pocket, krim og gamle klassikere

Her i bokhandelen merker vi sommertiden med større salg av pocket og økt interesse for forslag fra oss ansatte, forteller Victoria Bakke, som er ansvarlig for utenlandsk skjønnlitteratur i Norli Universitetsgata.  

Det er også noen sjangre som er ekstra populære om sommeren:  

Kundene kjøper krim og lettere underholdningslitteratur, men også klassikere de skulle ha lest for lenge siden, sier hun.  Vi ser også større interesse for romaner fra steder og land de skal reise på ferie til. 

Og riktignok: Blant de bestselgende bøkene så langt i sommer, er krim en klar favoritt blant mange. Den pocketboka som har solgt best så langt i sommer, er Valérie Perrins Å vanne blomster om kvelden som også var fjorårets mest solgte bok.

Høye ambisjoner for sommerlesingen 

Victoria forteller at mange har ekstra høye leseambisjoner om sommeren. 

Jeg tror folk gjerne plusser på et par ekstra bøker, fordi de har ferie og bedre tid til lesing. Ambisjonsnivået er høyt! 

Men som alle vet, er det ikke alltid like lett å komme seg gjennom feriebunken. Hva er bokhandlerens tips for å komme i gang med lesinga?  

For å komme gjennom lesebunken vil jeg anbefale morgenlesing til kaffen! Er det lenge siden man har lest og trenger et puff så hvorfor ikke prøve en grafisk roman? Dette gjelder både voksne og barn. Bilder og tekst stimulerer leselysten og sidene går fort unna! 

Spår fantasy-sommer i bokhandelen 

Sist, men ikke minst: Har du noen spådommer om trender i boksalget i sommer?  

I sommer vil mange lese fantasy som «Fourth Wing» av Rebecca Yarros og skjønnlitteratur på originalspråket!