Bokhandlerprisen 2023 til Oliver Lovrenski

Romanen "Da vi var yngre" av Oliver Lovrenski er stemt fram som årets beste bok av landets bokhandlere. Debutant Oliver Lovrenski (19 år) er tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen.

Bokhandelens favoritter er klare: Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2023

De 10 nominerte bøkene spenner over ulike sjangre, fra sakprosa til spennende romaner, og er rettet mot både voksne og unge lesere. Vinneren av Bokhandlerprisen kåres 14. november. kl. 13.00 på Litteraturhuset i Oslo.

Første stemmerunde for årets Bokhandlerpris er i gang!

Nå skal de 10 nominerte bøkene til Bokhandlerprisen 2023 stemmes fram av landets bokhandlere. Vi har snakket med tre av dem for å høre hvilke titler de tror og håper å se på nominasjonslisten – og ikke minst hvilken bok de tror stikker av med seieren.

Bokhandlerprisen 2022 til Zeshan Shakar

Zeshan Shakars "De kaller meg ulven" er stemt frem som årets beste bok av landets bokhandlere. – Det er virkelig en ære.

Bokhandlernes omtaler av de nominerte til Bokhandlerprisen

I morgen, 22. november, deles Bokhandlerprisen ut på Litteraturhuset i Oslo kl. 13.00. Her er bokhandlernes omtaler av de nominerte bøkene.

Bokhandelens favoritter er klare: Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2022

Nå skal Bokhandlerprisen 2022 stemmes frem – disse tror bokhandlerne vinner

I dag åpner første stemmerunde for Bokhandlerprisen 2022. Vi har tatt en prat med to av landets bokhandlere for å se hvem de tror og håper blir stemt frem som favoritter. – Det er en relativt kvinnedominert liste fra meg, sier Elin Urke i ARK Beyer.

Knut Nærums hyllest til bokhandlerne under årets Bokhandlerpris

Kulturminister Anette Trettebergstuens tale på Bokhandlerprisen 2021

"Og det er jo derfor vi er her i dag. For å løfte lesingen. For å feire leselysten. Og er det noen som virkelig leser her i landet, må det være de ansatte i norsk bokhandel", sa kulturminister Anette Trettebergstuen blant annet på utdelingen av Bokhandlerprisen 2021. Les hele talen hennes her.