Knut Nærums hyllest til bokhandlerne under årets Bokhandlerpris

Kulturminister Anette Trettebergstuens tale på Bokhandlerprisen 2021

"Og det er jo derfor vi er her i dag. For å løfte lesingen. For å feire leselysten. Og er det noen som virkelig leser her i landet, må det være de ansatte i norsk bokhandel", sa kulturminister Anette Trettebergstuen blant annet på utdelingen av Bokhandlerprisen 2021. Les hele talen hennes her.

Bokhandlerprisen 2021 til Abid Raja

Abid Raja får årets Bokhandlerpris for boken «Min skyld - En historie om frigjøring».

Forfatterne: Stas å være nominert!

Blir det endelig Carl Frode Tiller som får Bokhandlerprisen? Vil Simon Stranger få prisen for andre gang, eller Tore Renberg eller Per Petterson for tredje gang?  Vil Bokhandlerprisen gå til Aslak Nore, Trude Teige, Victoria Kielland eller  Jørgen Jæger? Eller blir det første gang i historien at en kulturminister deler ut Bokhandlerprisen til en tidligere kulturminister? Bokhandlerne har stemt. 10 bøker er nominert. Tirsdag 23. november får vi vite hvem som får årets Bokhandlerpris!

Bokhandelens favoritter er klare, her er årets nominasjoner til Bokhandlerprisen

Nå kan alle som jobber i bokhandel stemme frem sin favoritt til årets Bokhandlerpris!

Bokhandlerprisen 2020 til Tore Renberg

Tore Renberg får årets Bokhandlerpris for boken «Tollak til Ingeborg». Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker. Ti bøker var nominert til prisen.

Bokhandelens favoritter er klare

Her er årets nominasjoner til Bokhandlerprisen

Bokhandlerprisen til Lisa Aisato

Det er ansatte i bokhandler over hele landet som har stemt fram boka som sin favoritt blant årets norske bøker innenfor skjønn- og generell litteratur. Ti bøker var nominert til prisen. Bokhandlerprisen ble overrakt av kulturminister Trine Skei Grande på Litteraturhuset i Oslo i dag.