Bli med på Lesetimen 8. september!

8. september er FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet. Denne dagen oppfordrer vi alle til å sette av en time til å lese.
									
LUKK

Oppfordrer alle til å lese en time

Lesetimen 2023 arrangeres 8. september klokken 19.00. Dette er andre gang Norge markerer FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet. Denne dagen oppfordrer vi alle til å sette av en time til å lese. Les sammen med barna, familie, venner, naboer, kolleger eller alene.

Del gjerne et bilde av din lesetime i sosiale medier med teksten «Lesetimen feirer lesing på ulike måter. Jeg/vi markerer Lesetimen 2023 med å lese denne boka!» og tagg med #lesetimen og #readhour.

Om Lesetimen/Read Hour

Den finske organisasjonen Barn- och ungdomsstiftelsen står bak Read Hour i 2019. Kampanjen oppmuntrer alle til å lese en time på FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet 8. september. I 2023 er Leser søker bok og Foreningen !Les ansvarlige for gjennomføringen av Lesetimen i Norge.

Om FNs Internasjonale dag for lese- og skriveferdighet

Den internasjonale dagen for lese- og skriveferdigheter ble opprettet av UNESCO i 1946. Dagen skal minne verdenssamfunnet på at å lese og skrive er en menneskerettighet, sammen med retten til utdanning. Dagen markerer også at arbeidet med å fjerne analfabetisme er en del av livslang læring og en del av å bygge et bærekraftig samfunn.

Direktestrømmet leselunsj fra Litteraturhuset

I tillegg til å oppfordre alle til å lese kl. 19.00, arrangerer Leser søker bok også i år en direktestrømmet leselunsj. Dette arrangementet sendes fra Berner-kjelleren på Litteraturhuset kl. 12. Her vil forfattere og skuespillere lese høyt fra utvalgte bøker fra kl. 12 til 13.

Lenke til direktestrømming legges ut i arrangementet på Facebook her.