Boklista uke 46: Vinner av ARKs barnebokpris rett inn på barne- og ungdomsboklista

"Kråkeslottets hemmelighet" ble i forrige uke kåret til årets beste barnebok av jury på 10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger. Debutboken til Arne Lindmo kommer rett inn på en sterk 7. plass på barne- og ungdomsboklista.
									
LUKK
Vinneren av Arks barnebokpris er ny på barne- og ungdomsboklista. Boken er Arne Lindmos debutbok og den første i en serie, utgitt av Figenschou forlag.

Stabilt på toppen

Herman Flesvig og Erlend Loes bok; Herman: Historier fra en udiagnostisert oppvekst, troner fremdeles helt øverst på barne- og ungdomsboklista. Thomas Seltzers bok Amerikansk karmageddon topper fortsatt listen over mest solgt generell litteratur for voksne, mens Frode Øverlis Pondusbok 21 års grense også denne uken har førsteplassen på den skjønnlitterære boklisten.

Den skjønnlitterære boklista preges ellers av sterke norske forfatternavn. Men ny på listen er Édouard Louis som var i Oslo forrige helg, og som kommer inn på en 18. plass med Forandre seg: Metode.

I alt er hele 19 forskjellige forlag representert på boklistene. Bøkene på boklista utgjør likevel bare en liten del av alle de titlene og bøkene som ble selges; i uke 46 ble det solgt nesten 14 000 ulike titler.

Her er alle nykommerne på boklista for uke 46:

(Trykk på linkene for å komme til de fullstendige boklistene).   

  • Skjønnlitteratur: Édouard Louis, Forandre seg: Metode og Elisabeth Thorsen (red.) Julenatt
  • Generell litteratur: E. Iversen: Julequiz, Knut Are Tvedt (red.) Hvem hva hvor 2023Aschehougs store julequiz og Merete Bø Ost og vin.
  • Barn og ungdom: Arne Lindmo: Kråkeslottets hemmelighet og T. Vikstvedt: Barnas julenøtter.
  • Pocket- og billigbok: Berit Nordstrand: Omstart 30, Ingvild H. Rishøi, Stargate og Joanna Bolouri, Den største julegaven
  • E-bøker: Eivind Pedersen: I skyggen av Viggo

Stikkord: