Disse bøkene skrevet av kvinner solgte mest i fjor

Sakprosa dominerer lista over mestselgende bøker skrevet av kvinnelige norske forfattere i 2023. Den første romanen er «Gjentakelsen» av Vigdis Hjorth, på åttende plass.
									
LUKK

Inga Strümke traff tidsånden perfekt med sin innføring i algoritmenes hemmeligheter og veien til kunstig intelligens. Maskiner som tenker vant Brageprisen for beste sakprosa i 2023, og var den boka skrevet av en norsk kvinnelig forfatter som solgte aller mest i bokhandelen. Faktisk var Strümkes sakprosabok den nest mest solgte av samtlige norske bøker i fjor, kun slått av Lars Myttings roman Skråpånatta.

De neste plassene på lista går til to kokebokforfattere. Trude Eide Straume har stor suksess med «aifrying». Den store airfryerkokeboka fortsatte å begeistre norske boklesere/kokkeentusiaster. Marit Kolby solgte også godt av Hvor og når skal vi spise. Begge bøkene er utgitt på Frisk Forlag.

Sakprosa dominerer

Sakprosa dominerer toppen av lista. Den norske kvinnelige forfatteren som solgte fjerde mest bøker i fjor er professor og biolog Anne Sverdrup-Thygeson. Mange lesere ville lære om Skogen – om trær, folk og 25 000 andre arter. Nadia Ansars Min skam er på sjette plass.

Unni Lindell og Herborg Kråkevik ga ut hvert sitt julehefte i fjor, som begge solgte godt.

På åttende plass kommer den første romanen, Gjentakelsen av Vigdis Hjorth. Maja Lunde er den andre romanforfatteren blant topp ti.

Topp ti mestselgende bøker skrevet av kvinnelige, norske forfattere i 2023

Plass Tittel Forfatter Forlag
1 Maskiner som tenker Inga Strümke Kagge
2 Den store airfryerkokeboka Trude Eide Straume

Frisk Forlag

3

Hva og når skal vi spise?

Marit Kolby

Frisk Forlag

4

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson

Kagge

5

Julefruer

Unni Lindell

Bonnier Norsk Forlag

6

Min skam

Nadia Ansar

Cappelen Damm

7

Juleroser 2023

Herborg Kråkevik (red.)

Samlaget

8

Gjentakelsen

Vigdis Hjorth

Cappelen Damm

9

Aichas salatfantasier

Aicha Bouhlou

Gyldendal

10

Vindmakeren

Maja Lunde

Kagge