En merkedag! Ny regjering vil legge frem en boklov

– Vi er svært glade for at Hurdalsplattformen slår fast at regjeringen vil legge frem en boklov som sikrer faste priser, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.
new tab

Det er også gledelig å lese at regjeringen vil styrke litteraturformidlingen, blant annet gjennom innkjøpsordningen og en ny leselyststrategi.

Mangfold og tilgjengelighet

– Vi er en liten språknasjon og en boklov vil bidra til forutsigbarhet og sikre mangfold, bredde, kvalitet og tilgjengelighet til litteratur over hele landet. Fastprisen sikrer at bokhandelen kan tilby bokkjøpere et stort utvalg av titler, både i fysisk butikk og på nett. Bokhandelen synliggjør bøker der folk er og bidrar til at flere leser. Bare i fjor ble det solgt over 50 000 ulike titler i bokhandelen.

Likebehandling og innovasjon

– For å sikre de litteraturpolitiske målene mener vi det er viktig at vi får en enkel lov som likebehandler formater og kanaler og som opprettholder muligheten for effektiv drift og innovasjon. Nå er det viktig at det blir gjort et grundig forarbeid hvor alle parter blir hørt.

Vi ser frem til gode samtaler med den kommende kulturministeren.

									
LUKK