Hjertestopper er inne på bestselgerlista for barn og ungdom

Tegneserieromanen bak Netflix-serien Heartstopper er for første gang inne på bestselgerlista for barn og ungdom. Boka handler om vennskapet og romansen mellom de to guttene Charlie og Nick.
									
LUKK
Hjertestopper Volum 1

Havnet på bestselgerlista i kjølevannet av Netflix-lansering

Heartstopper volum 1 er skrevet av Alice Oseman, og ble først gitt ut i England i 2019. Boken er den første av fire volum, og handler om det begynnende forholdet mellom Charlie og Nick. I april ble serien med samme navn sluppet på Netflix, til stor begeistring både for seere og kritikere.

Tidligere i år kom tegneserieromanen også ut på norsk. Og forrige uke toppet den for første gang bestselgerlisten for barn og ungdom!

— Colleen Hoover har vært den klart mestselgende forfatteren innenfor litteratur på engelsk i lang tid. Men med slippet av Netflix-serien Heartstopper har Alice Oseman overtatt tronen. Det er nok flest jenter i tenårene som kjøper Heartstopper-bøkene, men også gutter – og foreldre og besteforeldre med ønskelister. Den engelske utgaven har dominert bestselgerlisten siden starten av april, og nå har også salget av den norske utgaven tatt seg godt opp, forteller Caroline Heitmann, markedssjef i Norli.  

Nye kanaler trekker ungdom inn i bokhandelen

— Det er gledelig å se at for eksempel Netflix er med på å øke salget av ungdomsbøker. Vi ser de samme tendensene andre steder – for eksempel at fenomener som BookTok (en tiktok-kanal for bokinteresserte) bidrar til å få nye generasjoner inn i bokhandelen. Det viser også at ungdom er interessert i å lese bøker, men at de kanskje må komme inn gjennom andre kanaler enn før, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.

«… å være forelska i den heterofile kompisen sin, det er ikke så enkelt»

På Gyldendals hjemmeside står følgende beskrivelse av Hjertestopper Volum 1:

«Charlie og Nick går på samme skole, men har aldri møttes før – ikke før den dagen de plutselig blir plassert ved siden av hverandre. Guttene blir fort venner, men det tar ikke lang tid før Charlie faller hardt for Nick. Og å være forelska i den heterofile kompisen sin, det er ikke så enkelt. Kjærligheten er imidlertid ikke alltid forutsigbar. Kanskje Nick er mer interessert i Charlie enn noen av dem skjønner?»

Vil du sjekke ut bestselgerlistene våre for barne- og ungdomsbøker? I så fall finner du dem her >>

Stikkord: