Del en bok på Verdens bokdag 23. april

Spre leseglede! Bli med å markere Verdens bokdag tirsdag 23. april. Del et bilde av deg selv og boka du mener alle MÅ lese.
									
LUKK
ANBEFALINGER: Her er noen av bøkene som norske bokhandlere har anbefalt i tidligere år.

Gi en bokanbefaling

Bokhandelen er en av de viktigste møteplassene mellom leser og litteratur.  I bokhandelen jobber flere tusen dyktige mennesker med et brennende engasjement for bøker. Hver dag møter de nye og erfarne lesere, unge og eldre.

Noen lesere vet nøyaktig hva de er ute etter, mange ikke. Da er gode anbefalinger fra bokhandlere som kan litteratur gull verdt. Kanskje var det akkurat den boka som vekket leselysten eller ga en leseopplevelse for livet.

Del en leseopplevelse

I år som tidligere år oppfordrer vi alle til å dele et bilde av seg selv med en selvvalgt bok i sosiale medier på Verdens bokdag 23. april. Merk innlegget med #verdensbokdag. 

Kanskje vil du vise frem boka du aldri glemmer? Boka som fikk deg til å le høyt eller gråte i strie strømmer? Eller  boka du gleder deg til å lese?

Hvis du er usikker på hva du skal skrive, kan du gjøre det enkelt: «I dag feirer vi Verdens bokdag for å hylle bøker, forfattere og leselyst. Denne boka mener jeg alle må lese.»

En hyllest til boka

Datoen for Verdens bokdag, den 23. april, er ikke tilfeldig valgt. I 1616 døde tre store forfattere, Miguel de Cervantes, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega, på denne dagen. 400 år senere markeres dagen over hele verden for å feire bøker, forfattere og leselyst.

I Norge skrives, formidles, kjøpes og leses et enormt utvalg av litteratur. Bare i bokhandelen blir det solgt omlag 50 000 forskjellige titler i året. Det fins en bok for og om alle.

God lesing!