Podcast – Litteraturdebatt: Dreper kjendisbøker og «content» kunsten?

Det korte svaret på spørsmålet er - nei. Vi har en imponerende samtidslitteratur og bokhandlere vi kan være stolte av, mener Anne Schiøtz. Hele debatten som fant sted på Litteraturhuset i Fredrikstad, kan du høre i i denne podcasten.

Bokloven på høring: Her er Bokhandlerforeningens høringssvar

– Bokhandlerforeningen ønsker en boklov velkommen! Men vi advarer sterkt mot å innføre avanseregulering som et «føre-var-tiltak» for å løse et problem man ikke vet finnes, med et virkemiddel man ikke kjenner effekten av, sier Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz.

Boklista uke 3: Én forfatter topper tre av listene

På boklista for uke 3 er det én forfatter som tar førsteplassen både på boklista for skjønnlitteratur, pocketboklista og e-boklista.

#PolyPod: Morgendagens bokbransje

Polyteknisk forening har hatt en podcast-serie om morgendagens bransjer. Denne gang var det bokbransjens tur.

Bli med på leselystseminar 26. januar!

26. januar arrangerer litteraturorganisasjonene et seminar om leselyststrategi på Norsk Barnebokinstitutt. Se programmet og meld deg på her. Det vil bli servert lunsj. Deltagelse er gratis.

Årsoppsummering: Slik var salget i bokhandelen i 2022

En oversikt over bokhandelåret 2022, inkludert antall solgte bøker og titler, salg fordelt på bokgrupper og forlag, bestselgere vs. bredde, bokpriser, omsetning og antall bokhandler per kommune og innbygger.

Boklista uke 2: Jon Fosse til topps på boklista

Det er over tretti nye titler på boklista for uke 2. På toppen av boklista for skjønnlitteratur kommer Jon Fosse med “Kvitleik”.

Høringsinnspill til NOU 2022:9 En åpen og opplyst offentlig samtale

Her er Bokhandlerforeningens høringsinnspill til Ytringsfrihetskommisjonens utredning "NOU 2022:9 En åpen og opplyst offentlig samtale".

Boklista uke 1: Nytt år og nyttårsforsetter på boklista

På boklista for uke 1 er det ingen tvil om at det er nyttårsforsettenes tid – med et inntog av mat- og livsstilsbøker, og nye titler på topp på flere av listene.

172 år med bokhandlerfellesskap

I dag, 10. Januar 2023, er det 172 år siden Bokhandlerforeningen ble stiftet. Nå teller foreningen nesten 500 medlemmer som arbeider for å styrke litteraturens plass i samfunnet.