Bokhandelens forfatterstipend deles ut på Lillehammer 29. mai

På Litteraturfestivalen på Lillehammer, onsdag 29. mai, 2024, inviterer Bokhandlerforeningen til bokbad og utdeling av stipend til fire forfattere som vi har store forventninger til.

Hvilke bøker selger egentlig i norsk bokhandel?

Hjertelig velkommen til Bokhandlerforeningens arrangement på Litteraturfestivalen på Lillehammer, torsdag 30. mai kl. 13.

Velkommen til Bokhandlerforeningens generalforsamling 14. juni 2024

Bokhandlerforeningens generalforsamling 2024 finner sted fredag 14. juni kl. 10.30 på Litteraturhuset i Oslo. Her finner du dagsorden og årsmøtepapirer.

Bokhandlerforeningens innspill til partiprogram 2025-2029

Våren 2024 har Bokhandlerforeningen levert innspill til de ulike politiske partienes arbeid med program for perioden 2025-2029. Les våre innspill her.

Har hatt stort utbytte av Fagskolen

Fagskolen for bokbransjen er lærerik og interessant for både de med og uten erfaring fra bransjen, mener årets studenter. Nå er søknad åpen for neste skoleår.

Disse bøkene lå flest uker på Boklista

Fra 1. mai viser Boklista kun nye bøker utgitt i 2024. Vi har tatt et tilbakeblikk og laget en oppsummering over hvilke titler som har vært mest synlige på boklistene i 2023 og 2024.

Stort engasjement for Leserundersøkelsen 2024

Vi trenger en felles dugnad for å rekruttere flere lesere, var den samstemte beskjeden fra fagfolk og politikere da Leserundersøkelsen 2024 ble lagt frem.

Færre leser for barna sine

Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024.

Del en bok på Verdens bokdag 23. april

Spre leseglede! Bli med å markere Verdens bokdag tirsdag 23. april. Del et bilde av deg selv og boka du mener alle MÅ lese.