Høyre vil gjøre bøker dyrere for folk

– I en tid med presset økonomi hvor lesningen og språket vårt møter stadig større konkurranse, vil det være en svært dårlig ide å fjerne et så velfungerende litteraturpolitisk tiltak som momsfritaket på bøker, sier direktør i Bokhandlerforeningen Anne Schiøtz.

ARKs barnebokpris til Ingvild Bjerkeland

10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra flere hundre skoler over hele landet har kåret grøsseren "Udyr" som årets beste barnebok.

Bokhandlerprisen 2023 til Oliver Lovrenski

Romanen "Da vi var yngre" av Oliver Lovrenski er stemt fram som årets beste bok av landets bokhandlere. Debutant Oliver Lovrenski (19 år) er tidenes yngste vinner av Bokhandlerprisen.

Bokhandelens favoritter er klare: Her er de nominerte til Bokhandlerprisen 2023

De 10 nominerte bøkene spenner over ulike sjangre, fra sakprosa til spennende romaner, og er rettet mot både voksne og unge lesere. Vinneren av Bokhandlerprisen kåres 14. november. kl. 13.00 på Litteraturhuset i Oslo.

Bokbransjeorganisasjoner samlet til budsjetthøring på Stortinget

I de mange innspillene for neste års statsbudsjett ble behovet for bedre skolebibliotek særlig fremhevet. Og ikke minst, vi trenger et mye mer ambisiøst statsbudsjett for å nå de ønskede målene i den nye leselyststrategien.

Dette er vinneren av Bokhandelens sakrosapris 2023!

Ketil Slagstad mottar Bokhandelens sakprosapris 2023 for boken "Det ligger i blodet. Epidemien som forandret Norge" (Forlaget Press). Prisen på 60 000 kroner finansieres av alle landets bokhandlere og deles ut av Bokhandlerforeningen i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Slagstad, som er bokdebutant, overrekkes prisen i dag (14.10.23) under Norsk sakprosafestival på Littteraturhuset i Oslo.

Første stemmerunde for årets Bokhandlerpris er i gang!

Nå skal de 10 nominerte bøkene til Bokhandlerprisen 2023 stemmes fram av landets bokhandlere. Vi har snakket med tre av dem for å høre hvilke titler de tror og håper å se på nominasjonslisten – og ikke minst hvilken bok de tror stikker av med seieren.

Dette er de 15 mest solgte titlene til Jon Fosse, forrige uke

Torsdag 5. oktober kom den fantastiske nyheten om at Jon Fosse er tildelt Nobelprisen i litteratur. Siden da har jubelen runget og diskusjonen gått om hvilke av Fosses bøker man minimum bør lese. Basert på salget i forrige uke, får vi en liten pekepinn.

Oppstart for nytt kull på Fagskolen for bokbransjen!

Forrige uke var det semesterstart på Fagskolen for bokbransjen, som i år har flere studenter enn på lenge. Mange av studentene søker større faglig kompetanse for jobb i blant annet bokhandel. De gleder seg til et intenst år fullspekket med inspirasjon og kunnskap. Gjennom Fagskolen får de et solid dypdykk i bransjen.