Boklista uke 32: Trilogier, seriebøker og meningen med livet

Da er boklista for uke 32 ute! Blant nykommerne er en rekke trilogi- og seriebøker, og på boklista for generell litteratur finner vi intet mindre enn syv meninger med livet.

Generasjon #booktok: Unge voksne leser mer, viser ny svensk undersøkelse

I Sverige leser unge voksne nå mer enn andre voksne, ifølge en undersøkelse ved Gøteborgs Universitet. Forskerne kobler økningen til TikTok-fenomenet #booktok og andre bok-trender i sosiale medier.

Salget i bokhandelen i juli er lavere enn i fjor – Kan skyldes konkurranse fra strømmemarkedet

For uke 26-30 ser vi en nedgang på 10% og 76 014 bøker sammenlignet med samme tidsrom i fjor. – Kan skyldes at folk leser mindre, eller at strømmemarkedet går ut over boksalget, foreslår Bokhandlerforeningens direktør Anne Schiøtz.

Ingeborg Arvola debuterer på boklista for skjønnlitteratur

Boklista for uke 31 er klar, og norske Ingeborg Arvola kommer inn med eposet Kniven i ilden. – En liten del av meg er vant til at bøker ikke blir lagt merke til.

Å drive selvstendig bokhandel er verdens koseligste jobb – men man får aldri egentlig fri

– Det er ingen tvil om at jeg heier ekstra på de som prøver å gjøre noe eget. Jeg håper bare at det er rom for disse også i fremtiden, sier Kirsti Myrvold. Sammen med broren Lars driver hun Kristiansands eldste bokhandel, Berges Bokhandel.

Boklistene er tilbake – og én norsk forfatter starter høsten med et pang

Etter stille sommertider, dukker nye titler igjen opp på boklista. Men førsteplassen er fremdeles ikke til å rikke.

Distriksbokhandlere samles i utviklingsprogram

Denne uka møttes 11 bokhandlere fra hele landet til sin første samling i Merkur bok. Merkur bok er et kompetanse- og utviklingsprogram for bokhandlere i Distrikts-Norge som har som målsetting å sikre et godt bok- og kulturtilbud i hele landet.

Bokhandelen skal opplyse, underholde og gjøre unge glade i bøker

– Det å rett og slett lære noe – enten det er gjennom sakprosa eller en god roman om en annen del av verden – det vil jeg si er det aller viktigste, svarer bokhandler Christin Kramprud på spørsmål om hva som er bokhandelens samfunnsoppdrag. Vi besøkte Christin i Norli Storgata 61 under Litteraturfestivalen i Lillehammer.

Bokhandelen leverer på bredde

Klassekampen publiserte 1. juni et intervju i forbindelse med debatten om Bokloven på Lillehammer samme dag. Merkelig nok var det bare to av tre debattanter som fikk uttale seg, nemlig Cecilie Naper og Karine Nyborg, og ikke John Thomasgaard som representerte bokhandelen. I Klassekampen utgave 7. juni, kommer vi derfor med et svar som kan bidra til å nyansere debatten.