Norsk Litteraturfestival: Hvem bestemmer hva vi leser?

Bokhandlerforeningen inviterer til panelsamtale mellom bokhandlere, forfattere, forleggere og litteraturanmeldere den 25. mai kl. 11:00.

I dag er FNs internasjonale dag for lese- og skriveferdighet!

I dag, torsdag 8. september, markerer FN sitt arbeid med lese- og skriveferdighet gjennom en egen dag. Sammen med resten av litteratur-Norge oppfordrer vi til å delta på Lesetimen klokken 19:00. Vi har også bedt bokhandelen svare på hva de kan gjøre for å bidra til økt leselyst og –ferdighet i befolkningen.

Nå har forslaget til den nye bokloven endelig kommet! Dette mener Bokhandlerforeningen om lovforslaget

Bokloven vil danne fundamentet bokhandlere skal drifte på i mange år fremover. Vi er glade for å få en forutsigbar fastpris og en fjerning av 12,5%-rabatten, samt mulighet til å tilby rabatter ved samtidig salg av ulike formater av samme tittel. Samtidig advarer vi mot innføring av avanseregulering og fjerning av fastpris på fagbøker.

Ingeborg Arvola debuterer på boklista for skjønnlitteratur

Boklista for uke 31 er klar, og norske Ingeborg Arvola kommer inn med eposet Kniven i ilden. – En liten del av meg er vant til at bøker ikke blir lagt merke til.

Leserundersøkelsen 2022

83 prosent leste - og 71 prosent kjøpte - minst en bok i 2021. Vi leste stort sett papirbøker, og vi kjøpte dem i norske bokhandler. - Papirbøker er viktig for lesing og spredningen av litteratur, og lar seg ikke så enkelt erstatte av for eksempel strømmetjenester, sier Anne Schiøtz, direktør i Bokhandlerforeningen.

Bokbransjen til kamp mot seksuell trakassering

Hvordan kjempe mot seksuell trakassering, og gi hjelp til de som er utsatt for det? Nå har bokbransjen varslerutinene klare. 22. mars debatteres temaet på litteraturhuset i Oslo.

Forleggerforeningens #Lesehelt-stafett engasjerer

En ny undersøkelse avdekker at mange voksne ikke leser for barna sine. Forleggerforeningens #Lesehelt-stafett skal skape entusiasme for litteratur og lesing, nå deltar Kronprinsesse Mette-Marit.

Anne Schiøtz ny direktør i Bokhandlerforeningen

Styret i Bokhandlerforeningen har ansatt Anne Schiøtz (49) som foreningens nye direktør. Dermed vender en av bokbransjens mest erfarne rådgivere tilbake etter å ha jobbet med utvikling og digitalisering i seks år som generalsekretær i slektsforskerorganisasjonen Slekt og Data.

Undersøkelse om seksuell trakassering i Bokbransjen

4 prosent av respondentene i litteraturfeltet svarer at de i løpet av de siste to årene har blitt utsatt for seksuell trakassering eller overgrep i jobbsammenheng. En samlet bransje vil nå ha nulltoleranse for seksuell trakassering eller annen uønsket seksuell oppmerksomhet.